luni, 16 decembrie 2013

Ask.fmm/ Ask.fgm/ Ask.plm

In Iunie 2010, niste unii din Latvia s-au gandit ca ar fi misto sa intre si ei pe piata retelelor de socializare si eventual sa faca si ei un ban gros profitand de pe urma eventualilor utilizatori.
Site-ul s-a dovedit a fi o mare reusita, 80 de milioane de utilizatori in 2013, nu e facebook cu 2 miliarde de utilizatori, dar totusi, nu? Este atat de popular ca aproape daca n-ai auzit de ask.fm, nu existi.

Formatul, nu chiar nou si revolutionar, este simplu: pui intrebari cu optiunea de anonimitate unei persoane care are un astfel de cont, iar el trebuie sa-ti raspunda la intrebare. Onest? probabil. Pot minti? Logic. Un fel de adevar sau provocare fara provocare, dar poate e o provocare la adevar.

Pare utopic cand te gandesti, teoretic pare o idee stralucita. Il intreaba Gigica pe Gigel : 'Mai, Gigele, exista saorma cu detoate?', iar Gigel, aratandu-si eventual inteligenta, ii raspunde: 'Nu, draga Gigica, teoretic saorma cu detoate nu exista, mai ales cu cartofi, este o inventie Romaneasca, dar practic exista'

Nu c-ar fi misto sa fie totul asa? noi astia mai prosti punem intrebari inteligente, iar cei care deja poseda raspunsurile la intrebarile noastre inteligente, impartasesc cu noi intelepciunea lor infinita sau finita, dar trebuincioasa. Totusi nu tot ce zboara se mananca, nu-i asa dragi copii?

In schimb ce vedem pe ask.fm ne aduce pe multi dintre noi la disperare.
1. Intrebari stupide gen: 'dai o nota primilor x oameni?'. Si lumea da note, tu esti de 10 ca esti cel mai bun prieten, tu esti de 9.5 ca nu mi-ai dat sa trag din joint, tu esti de 9 ca n-ai vrut sa mergi in sura cu mine.
2. Alte intrebari stupide gen: 'Pareri?' Aici ce poti raspunde? 'Mai draga, esti ok, pe langa faptul ca mergi ca o rata, ai un ochi de sticla si razi ca o vaca in crize epileptice, mai ai si darul de a-ti sufla mucii cu mana, ceea ce apreciez'
3. Poze, ti se cere sa pui poze cu tine, ma-ta, tac-tu, bunica-ta, cu tine in bikini si etc.
4. Primesti note, paradoxal este ca toti suntem de 10, 9,5, minim 9. Deci pe ask.fm gasim o mare adunatura de oameni foaarte cool, inteligenti, spirituali samd
5. Ti se cere sa definesti iubirea, probabil cel mai greu lucru de definit. Dar oamenii inteligenti, intelepti si spirituali de pe ask.fm ne explica noua carora nu stim, ca iubirea este cel mai minunat lucru de pe lume, nu mai conteaza ca au 12 ani.
6. Ti se pun acolo vreo 3000 de puncte din care sa alegi pentru a descrie persoana respectiva, chestii gen: te iubesc, ti-as da o bucata peste bot, te-as da cu capul de pereti si multe alte chestii, semn ca suntem foarte curiosi in privinta a ceea ce crede lumea despre noi. Nu, nu, sa nu credeti ca acesti oameni sunt superficiali si batuti in cap, acesti oameni cauta doar integrare intr-un cerc in care sunt deja integrati. Asta include si chestia cu parerile

Ce sa faci? In zilele noastre, de ce sa stam sa citim o carte, sa mergem la o plimbare, sa mai schimbam o vorba cu parintii, fratii, prietenii, sa privim cerul noaptea, sa meditam, sa facem lucruri inteligente? De ce sa facem toate astea cand avem ask.fm si putem bate frustrati in taste ca niste falsi ce suntem, incercand sa parem spirituali, inteligenti si intelepti? Se poate o seara mai frumoasa decat ask.fm, manele in boxe si chips-uri?

E trist sa vezi ca hi5-ul s-a travestit in ask.fm si eventual facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu