sâmbătă, 27 aprilie 2013

Influente


An de gratie, 2013. Am trecut de “Sfarsitul lumii”. Am putea spune ca lumea ar trebui sa evolueze sau ca a suferit o evolutie notabila, dar merge din rau in mai rau.
Avem la dispozitie mijloace tehnologice care ne pot ghida spre evolutie individuala, dar noi le utilizam pentru porno, manele si scandaluri vizionate la TV, completate cu informatii in format digital. E mult mai bine pentru unii sa “ingurgiteze” auditiv mezeluri gen salam decat sa se intereseze in legatura cu anumite subiecte pe care nu le inteleg sau pe care le intuiesc vag, vorbind despre ele in necunostinta de cauza. Implicit, din cauza apatiei care se instaleaza in mintile mediocre ale resurselor umane specifice societatii, se formeaza o lejeritate exagerata care impune blocajul potentialului latent de evolutie. Astfel se dezvolta o indiferenta crasa ce acapareaza o mare parte din populatie, spre dezgustul celor ce-si manifesta existenta ca niste furnici intr-o lume plina de elefanti.
Multi indivizi din clasa tinerilor actuali poarta exact acelasi tip de haine, au aceeasi freza, aceleasi gusturi in materie de muzica si nu se diferentiaza nici prin limbaj, lexicul lor cuprinzand cateva cuvinte specifice jargonului, impletite in contexte incoerente doar cu interjectii. Mai grav este faptul ca prin comoditatea psihica instaurata pe campul netezit al creierului, lor li se cimenteaza in cap o ierarhie sociala al dracului de gresita, crezandu-se superiori tuturor celor care nu le impartasesc predilectiile. De aceea, in multe situatii in care se va intampla sa treci pe langa asemenea specimene, s-ar putea sa auzi in spatele tau chicote si glume proaste facute pe seama vestimentatiei tale “banale” ori a modului in care ti-ai facut parul sau nu ti l-ai facut. Frustrarea lor devine astfel o boala extrem de grea, iar prin operatii simple specifice unor IQ-uri submediocre, bazate pe imitatie, ei isi transforma slabiciunile in “puncte tari” ce ar trebui sa impresioneze printesele saormiste. In general, frustrarile acestor mizerii umane mai pot fi alungate si prin acele gadgeturi ultraperformante achizitionate din banii stransi in cativa ani, limitand alimentatia si lasand matele sa mai ghioraie cate un pic. Cum te-a vazut printesa saormista ca ai cercei in urechi, un lant la gat care te cocoseaza, pantaloni care iti scot organul in evidenta, un tricou cu SUA care iti stopeaza circulatia sanguina, o caramida de ultima tehnologie cu nu stiu ce functii futile si, eventual, un BMW sau un Mertan cumparat din banii facuti in Spania, imediat fuge spre tine, scuturandu-si dinamic gelatina de pe corpul ei de zeita a prosperitatii. Apoi isi vor posta fericiti iubirea pe facebook si vor trai fericiti pana cand unul dintre ei va muri de foame, sau, din contra, din cauza excesului .
Fiind usor influentabili, unii nu-si mai formeaza o personalitate, ci un reper prost dupa care se ghideaza in implinirea obiectivelor abjecte stabilite practic de altii. Inteleg,esti foarte “smecher” si te crezi superior? Eu zic sa te gandesti la ce ai realizat pe plan intelectual pana acum ca sa meriti tot ce ai. In cazul acestor “elefanti”, orice “furnica” este mai mare decat ei.
(Mal'akh)

duminică, 21 aprilie 2013

Superstitiile



Intr-un fel sau altul, superstitiile sunt si ele la randul lor stereotipuri. In primul rand, ce este superstitia? 


Conform DEX, superstitia este 'Prejudecată care decurge din credința în spirite bune și rele, în farmece și vrăji, în semne prevestitoare, în numere fatidice sau în alte rămășițe ale animismului și ale magiei'. Intr-un fel sau altul, chiar daca unii nu mai cred in superstitii, inca se lovesc de superstitiile oamenilor si poate chiar si ei au crezut in unele superstitii. Ce? voi nu cautati trifoiul cu 4 foi sa va aduca noroc? Nu va dadeati 3 pasi in spate cand va taia pisica cea neagra calea?


Acestea sunt doar doua dintre foarte multe superstitii care ar trebui eliminate din mentalul oamenilor caci nu aduc absolut niciun beneficiu celor care le iau drept bune.


Superstitiile sunt la fel de batrane ca si rasa umana si au aparut din dorinta omului de a explica natura din jurul lui si propria-i existenta. Se credea, si din moment ce inca mai vedem superstitii se crede ca animanele, oamenii si obiectele au o legatura cu spiritele si lumea lor. Asa ca din dorinta de a calma sau a linisti lumea spiritelor, un set de traditii si reguli de purtare au aparut pentru a aduce noroc si bunastare. 


Chiar si in ziua de astazi, cand dovezile stiintifice arata ca superstitiile nu sunt nimic altceva decat convingeri gresite ale omenirii care au fost purtate de-a lungul secolelor, oamenii inca mai adopta cateva superstitii. Cea mai mare problema este ca  superstitiile ne sunt imprimate in subconstient si apar intotdeauna in situatia relevanta ca un reflex pe care este foarte dificil sa-l controlezi sau sa-l elimini. De aceea, am decis sa tratez in acest articol, cateva dintre cele mai populare superstitii in maniera in care eu le percep.



Numarul 13


Exista doua fobii asociate numarului 13 : triskaidekafobia - frica de numarul 13
                                                              paraskevidekatriafobia - frica de Vineri 13
In multe culturi de pe glob, frica de numarul 13 este atat de mare si convingerea ca numarul 13 semnifica raul si ghinionul incat multe cladiri nu au sau nu recunosc al 13-lea etaj, aeroporturile nu au Poarta 13 si multi nu ies din casa in a 13-a zi din luna daca este Vineri.
In ciuda acestui mit, Chinezii si Egiptenii credeau defapt ca numarul 13 aduce defapt noroc sau ca acelasi numar  simbolizeaza eternitatea dupa cele 12 stagii de viata. De asemenea, se crede ca numarul 13 aduce ghinion din cauza ca Iuda era al 13-lea asezat la masa la Cina cea de Taina. 

In 1881, un grup de oameni din New York s-au decis sa rada putin asa de mitul numarului 13 si au infiintat Clubul 13. La prima intalnire intr-o Vineri de 13, la ora 8:13, 13 oameni au stat la masa in camera cu numarul 13 pentru prima lor intalnire. Pentru a ajunge la intalnire, fiecare membru a trebuit sa treaca pe sub o scara si s-au asezat langa multe mormane de sare varsata. Din fericire, niciunul nu a murit si au trait cu totii viata lunga, fara ghinion sau alte interferente din partea spiritelor rele. 

Acum sa fim seriosi, este doar un numar si in niciun caz nu ne poate afecta viata atat timp cat nu il folosim ca etalon, modelandu-ne viata dupa el. Daca Iuda era al 10-lea la masa lui Iisus, atunci numarul 10 ar fi fost considerat cu ghinion? Nu cumva ne bazam prea mult pe coincidente?

Oglinda Sparta 


Curios este faptul ca mitul oglinzii sparte exista dinaintea oglinzii. Inainte de a fi inventata oglinda, oamenii isi vedeau chipurile deobicei pe suprafata apei, iar daca ceea ce vedeau parea distorsionat sau tulburat, se spunea ca aceasta prevesteste dezastrul. Universal, superstitia include faptul ca daca spargi oglinda, 7 ani de ghinion te asteapta. Acest mit vine de la civilizatiile Romane care sustineau ca trupul omenesc trece printr-o regenerare fizica la fiecare 7 ani, deci oglinda sparta iti distrugea norocul si bunastarea pana la urmatoarea regenerare.

De asemenea oglinzile cu rama si spatele facut din argint au inceput a fi fabricate in secolul 15, la Venetia. Aceste oglinzi erau extrem de scumpe si numai cei foarte bogati si le permiteau. Servitorii care ingrijeau de aceste oglinzi, le mai si spargeau cateodata si deoarece oglinzile erau imposibil de reinlocuit datorita conditiei economice josnice a unui servitor, acesta trebuia sa lucreze fara plata pentru 7 ani pentru a compensa pentru oglinda sparta. In secolul 17, cand Franta si Anglia au inceput sa fabrice oglinzi foarte ieftine, acest mit era deja intiparit in mentalul colectiv si a fost imposibil de eliminat.

Dezmintind toate superstitiile, faptul ca daca iti vrei norocul inapoi, trebuie sa ingropi bucatile la miezul noptii sub clar de luna plina, este irelevant. Personal, aveam o placere in a sparge cam orice oglinda imi cadea pe maini si nu consider ca am avut ghinion iesit din comun. Ghinionul, la fel ca si norocul, este ori dat de la Dumnezeu pentru credinciosi, ori este o consecinta logica a actiunilor noastre cotidiene.


Batutul in Lemn 


Scenariu: Ai aflat de Gigel ca si-a rupt piciorul sau tocmai ai adus in discutie un subiect gen moarte, boala, rani, ghinion. Ca sa alungi posibilitatea acestor lucruri de a se intampla sau pur si simplu pentru a fi in rand cu lumea, gasesti primul lucru facut din lemn si ii aplici 2-3 lovituri sanatoase cu pumnul si la final ramai cu durerea ca dovada de specimen subdezvoltat ce esti. De asemenea, poti bate in lemn pentru a-ti exprima speranta unui eventual noroc.

Superstitia aceasta dateaza de pe vremea paganilor care sustineau ca spiritele zeilor locuiesc in lemul copacilor si prin cicanirea in scoarta copacului, de preferinta, ii chemai pe zei sa te ajute, sa te protejeze de rau sau le multumeai pentru eventualul noroc. In timp, aceasta superstitie a fost adoptata de multe alte culturi pentru acelasi uz, acela de a alunga raul sau a cauta norocul. 

Desigur, la fel ca si celelalte superstitii, falsul este evident. Un exemplu pentru a elimina complet acesta superstitie este simplu si preluat din folclor: ai drobul de sare deasupra copilului, ce faci? bati in lemn sperand sa nu cada drobul de sare sau iei copilul din apropierea pericolului si eventual asiguri drobul pentru a evita pericole ulterioare? Sau daca vrei Ferrari? bati cruci in fata bisericii, bati in lemn sau te duci si muncesti in speranta de a castiga destui bani sa-ti procuri masina? 

Potcoava


Miturile din jurul potcoavei sunt nenumarate. Se spune ca potcoava aduce noroc din povestea unui fierar englez pe nume Dunstan care a avut un client dorint sa se potcoveasca. Acest client era Diavolul in sine care nu avea picioare ci copite, asa ca Dunstan l-a potcovit pe Drac in asa fel incat sa il doara foarte tare si in timp ce Satan agoniza, fierarul nostru l-a si legat ca sa se tavaleasca in chinuri mai bine. Dunstan l-a eliberat pe necurat doar dupa ce acesta a promis sa nu se mai apropie niciodata de vreun loc in care exista o sau de preferinta mai multe potcoave. 

Modurile de expunere a potcoavei sunt variate. Daca expui potcoava in jos ca in imaginea de mai sus, se spune ca nu e bine deoarece fug toate proprietatile magice si norocoase din ea ca vitaminele din sucul natural. Totusi, in aceeasi pozitie se poate spune ca potcoava isi varsa toate proprietatile aducatoare de noroc si bunastare asupra casei si a ta. Daca o expui invers cu partea decupata in sus, atunci se spune ca e bine pentru ca raman toate proprietatile mai sus mentionate la locul lor si e de bine, iti poarta noroc.

Trifoiul cu 4 Foi

Din start, oricine spune ca nu a cautat niciodata trifoiul cu 4 foi pentru noroc, este un mare mincinos!
Principalul motiv pentru care se spune ca trifoiul cu 4 foi este aducator de noroc, este raritatea acestuia si este estimat ca sansele de a gasi un exemplar sunt de 1 la 10.000. Povestea din spatele trifoiului cu 4 foi pare a fi biblica. Dupa ce a fost alungata din Eden, Eva a luat cu ea un trifoi cu 4 foi pentru a-i aminti de frumusetile Raiului si asa, acesta a devenit simbolul norocului. 

Cateva dintre acceptiunile populare legate de trifoiul cu 4 foi sunt:
1. Fiecare dintre cele 4 foi simbolizeaza credinta, speranta, dragoste si noroc
2. Cine gaseste un trifoi cu 4 foi isi va gasi si dragostea in aceeasi zi (am gasit si eu unul pe la 7 ani, oare eram prea mic?)
3. Oricine poseda un trifoi cu 4 foi va avea noroc in tot ceea ce va face
4. Oricine poseda un trifoi cu 4 foi va putea sa vada zane (asta e prea de tot)

Asadar, ca tot  venit primavara, propun sa dam buzna cu totii ca animalele pe pajisti si sa cautam ca nebunii buruieni magice in speranta ca gagica cea buna de la 3 se va indragosti lulea de noi, ca ne va pica din cer un metru cub de bani si ca nu se va lega Scaraoschi de noi. Desigur, acest mit este unul extrem de fals si exista mii si mii de feluri de a-l contesta cu explicatii logice. Oricum, speram ca oamenii de stiinta nu se vor mai ocupa cu recoltele modificate genetic si vor incepe lucrarile la cultivarea in masa a trifoiului cu 4 foi ca sa avem cu totii noroc.


In concluzie, ce poate fi de spus? Superstitiile sunt in cel mai bun caz un fel de a ne minti pe sine ca ni se vor intampla lucruri favorabile daca prestam anumite activitati. Asta nu denota decat un IQ foarte scazut, mai ales daca ai o varsta mai mare. Superstitii in lume sunt multe si care mai de care mai ciudate, cei interesati puteti cauta pe internet, exista mii de superstitii.





marți, 9 aprilie 2013

Echerul si Compasul





Desi au fost adoptate de catre masoni, Echerul si Compasul transmit înţelesuri pentru ca le recunoaştem şi le asociem experienţei noastre de interpretare. Astfel se demonstreaza faptul ca aceste simboluri nu sunt exclusiv masonice, mai ales ca nu au fost create de catre masoni, ci adoptate, dandu-li-se un inteles definitoriu pentru semnificatia Masoneriei. Deci paranoia ce izvoraste din aceste reprezentari nu este justificata.
Echerul si Compasul sunt simbolurile de baza ale masoneriei, necesare pentru ridicarea unor edificii stabile si drepte. Prin analogie, devin simboluri ale virtutii si constiintei care conduc la perfectionarea spiritului. In aceasta cheie se poate identifica in Echer Moralitatea si in Compas Spiritualitatea. In alti termeni, Echerul simbolizeaza sinceritatea si justitia intentiei, a hotararii si a operei, adica reprezinta o obligatie, o norma imuabila, un trebuie, in vreme ce Compasul semnifica hotararea, capacitatea, geniul. In toata aceasta variatie de intelesuri, acel 'G' dintre compas si echer, vine de la cuvantul God care inseamna Dumnezeu, ceea ce indica faptul ca si Dumnezeu are o contributie la toate cele pamantesti. In cadrul gradului de ucenic, primul simbol il controleaza pe al doilea, in timp ce in cadrul celui de-al doilea grad, cele doua simboluri se echilibreaza, iar in al treilea compasul controleaza echerul. Astfel, pe grade, sunt semnificative raporturile dintre cele doua puteri.


In totalitate, simbolurile civilizatiei umane sunt tezaurizate de societăţile oculte,astfel ca si Echerul si Compasul au devenit simboluri oculte,prin demersul de a li se da un nou inteles. Francmasoneria este împlinita prin simboluri, acestea dezvaluindu-si intelesul ascuns doar pana cand cel care invata sa le citeasca, le asuma si recunoaste, interpreteaza cu usurinta mesajul pe care il contin. Astfel discutand despre simbolismul unei embleme ne referim la metafora unui inteles transferat prin intermediul sau. Masoneria a prezentat ca simboluri echerul, compasul si combinatia lor ca simboluri ce urmau sa mentina activitatea membrilor confreriei în limitele impuse de dogma. Faptul ca acestea au o recunoastere universala ajungand sa fie exclusiv legate de francmasonerie nu inseamna ca ele nu raman parte a arhivei de intelepciune a omenirii intregi.


Separat vorbind, echerul e o unealta operativa a zidarilor folosita pentru a testa acuratetea laturilor unei pietre, demonstrand egalitatea unghiurilor fata de toate laturile acesteia si apreciind valabilitatea pietrei pentru constructie. Avand unghiul de 90°, un sfert de cerc, el este folosit ca simbol de sute de mii de ani, preluat de egipteni. Chinezii il asociau cinstei şi dreptatii. Grecii si romanii îl considerau util a fi aplicat în viata obisnuita figurativ pe calea dreapta a intelepciunii, în limitele onoarei si virtutii. Trebuie sa subliniem faptul ca natura, lumea concepută de puterea suprema nu prezinta nicio urma de echer perfect. Doar omul, prelucrandu-si lemnul, piatra, metalul desavarseste opera Marelui Anonim pentru a-i urma drumul trasat creaturilor sale. In masonerie echerul reprezintă simbolul moralitatii şi este considerat una dintre cele marile lumini, un instrument de lucru pentru toti membrii si o emblema a venerabilului maestru.

Masoneria operativa de la inceputul mileniului doi folosea efectiv compasul la trasarea planurilor pentru structurile arhitectilor. Instrumentul aseza varful in centru, descriind mai apoi circumferintele cercului limitand o arie cuprinsă in interiorul acestuia.  Astfel compasul ne aminteste infailibilitatea lui Dumnezeu si justitia sa impartială. Constientizarea binelui si a raului şi recompensa sau pedeapsa acordată după comportamentul dinauntrul sau dinafara circumferintelor morale. Deci iata ca formei fizice perfecte i se asociaza prin compas obtinerea luminii interioare, datoria de a ne mentine dorintele in limite rezonabile si sa circumscriem pasiunile si prejudecatile. Fara practica autodisciplinei recomandate de toate religiile lumii nu putem fi liberi.
Astfel se demonstreaza faptul ca exclusivitatea simbolica masonica a Echerului si Compasului este relativa,oamenii avand intotdeauna temeri fata de ceea ce nu inteleg,dar nici nu cerceteaza temeinic,astfel incat dubiile sa fie inlaturate.

(Acest articol nu a fost scris de mine ci de Mal'akh)

luni, 8 aprilie 2013

Svastica - Simbol Nazist sau..??












Svastica, probabil unul dintre cele mai cunoscute simboluri din lume, simbolizeaza astazi unul dintre cele mai sangeroase regimuri Eurpoene ale Secolului XX. Cand ne gandim la Svastica, primele 2 imagini care ne vin in cap sunt acelea ale lui Hitler si ale evreilor masacrati in masa si apoi razboiul din perioada 1939-45 in care 6 din cele mai puternice tari s-au chinuit din rasputeri sa invinga faimoasa Armata Nazista care purta insemnul svasticii.

Din moment ce toata lumea asociaza Swastika cu Nazismul, chiar daca vorbim de un stereotip, nu ar fi corect sa lasam complet la o parte bucata asta de istorie. In 1920, partidul Nazist, pe atunci nu foarte popular, a adoptat Svastica ca simbol oficial al partidului, acesta fiind folosit pe steaguri, imbracaminte si sub forma de insigne. Numele complet al partidului Nazist, de unde vine si abreviatia, este Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei sau NSDAP care s-ar traduce: Partidul National-Socialist al Muncitorilor Germani si pentru a da mai mult spirit partidului, Adolf Hitler a alipit Svastica partidului sau sustinand ca aceasta ar simboliza invincibilitate si puritatea rasei Ariene. Mai departe stim cu totii ca in timp ce ofiteri SS purtau un simbol sacru in piept si incrustat pe pistoalele lor, acestia au masacrat in jur de 6 milioane de evrei in lagare de concentrare si au terorizat un continent intreg. Asadar, acesta este stereotipul de care ma voi ocupa astazi, Svastica nu este doar un simbol Nazist si dupa cum observati in imaginea de mai jos, este unul dintre cele mai vechi simboluri din lume pe care inca il gasim mai peste tot in lume, in special in India de unde provine. 

Asadar observam ca swastika nu este doar un simbol Nazist si ca acest simbol a fost si este folosit si in alte sensuri decat steagurile si emblemele Naziste. Desi svastica este asimilata cu o istorie violenta, svastica de mai sus este cea folosita de indieni pe post de ornament si se crede ca ar invoca spiritele sacre din cultura lor. Cuvantul svastica vine din limba sanscrita (suastika): 'su' insemnand 'bun sau bine', 'asti' insemnand o forma a verbului 'a fi' si 'ka' fiind un sufix. Impreuna, aceste 3 parti ale cuvantului simbolizeaza bunastarea.

Descoperirile arheologice arata ca svastica dateaza de pe vremea Indiei antice, dar este folosit astazi in mai multe religii cum ar fi Hinduismul, Budismul sau Jainismul. De asemenea, svastica a ajuns si pe continentul European si cea mai veche svastica din lume fiind descoperita in Ucraina, avand o varsta de aproximativ 12,000 de ani.


Imaginea de mai sus este un exemplu al varietatii simbolistice ale svasticii. Aici puteti vedea svastica culturilor din jurul lumii. Desi apare si crucea, trebuie mentionat ca ea este doar un derivat al svasticii si dateaza dinaintea Crestinismului. De sus inspre dreapta, avem svastica : Indienilor Hopi, Egiptenilor Antici, Celticilor sau a Europei Antice, Crucea care deriva din Svastica si este folosita in diferite culturi, Svastica Suedeza sau Finlandeza, Svastica Slava sau Mana lui Dumnezeu, Svastica Standard, Svastica Chinezeasca, Svastica Hindusa, Svastica Japoneza, Svastica din Malta si Svastica Azteca. Simbolul din mijloc deasemenea este reprezentarea soarelui.

Asadar putem observa popularitatea si varietatea svasticii in lume, eliminand stereotipul ca Svastica este un simbol pur Nazist, ceea ce il face pe Hitler poate doar un copy-paste de 2 bani. O istorie completa a svasticii ar fi inutila si foarte lunga in acest articol, dar indemnam cititorii sa se documenteze mai mult cu privire la acest simbol. In incheiere, pentru a satisface complet cititorul, am pregatit mai multe imagini din toata lumea unde svastica este prezenta.









duminică, 7 aprilie 2013

Piramida Masonica si Ochiul Atotvazator




Tot mai des in ultimul timp au aparut controverse in legatura cu Piramida Masonica si Ochiul Atotvazator. Ne-am simtit nevoiti de cateva sute de ori sa explicam care este realitatea regasita dincolo de simbolistica partial cunoscuta si ignorata,dar adusa in discutie fara o argumentare adecvata.

Este cunoscut faptul ca “Marele Sigiliu” este un simbol masonic ocult,nefiind vorba aici de vreo conspiratie,acest simbol facandu-si aparitia in sistemul administrativ american sau in anumite logouri ale corporatiilor de aceeasi origine.
Piramida Masonica are o semnificatie sugerata de forma ei: ILUMINAREA. De aceea parcurgerea ascendenta a piramidei culmineaza cu lumina orbitoare a soarelui,care nu poate fi suportata decat de catre cei pregatiti spiritual.
Fiind simbol masonic,”ochiul in piramida” a fost de multe ori asociat satanismului,oamenii facand foarte des aceasta confuzie. Prezent si pe bancnota de 1 dolar american,acesta a starnit de nenumarate ori controverse in randul personelor ce vedeau in el o conspiratie a francmasonilor in lume,concretizata acum si in administratia financiara americana. Pe de alta parte,acest simbol este si unul cat se poate de crestin,aparand in biserica si fiind pomenit in Biblie:”Iata,ochiul Domnului priveste spre cei ce se tem de El,peste cei ce nadajduiesc in bunatatea Lui.”

“Ochiul providentei” este un simbol care are valente usor diferite in masonerie si in crestinism. Desi multi il numesc “ochiul lui Horus” dupa o hieroglifa egipteana, asemanarea dintre cele doua semne este minima. In crestinism reprezinta “ochiul atotvazator” al lui Dumnezeu, ochiul de care nu poti sa te ascunzi. Triunghiul care il incadreaza reprezinta Sfanta Treime (triunghiul avand 3 laturi,dar in acelasi timp constituind un intreg). Este folosit si in masonerie,dar asta nu inseamna ca este un simbol specific doar masonilor,acestia preluand de-a lungul timpului multe simboluri, unora dandu-le interpretari proprii.
De curand a iesit la iveala cea mai plauzibila teorie in legatura cu ochiul din varful Piramidei Masonice. Acest ochi este de fapt o reprezentare simbolica a GLANDEI PINEALE sau a celui de-al treilea ochi. Aceasta glanda pineala se regaseste in centrul creierului nostru. Se numeste “pineala” pentru ca are forma unui con de pin,reprezentand centrul geometric al creierului uman.
In concluzie putem spune ca simbolul masonic dezbatut(Piramida si ochiul) reprezinta doar o preluare din realitate a unor lucruri concrete,abstractizate ulterior pentru a capata o noua forma si intelesuri diferite,chiar oculte,insa nu intunecate.


(Acest articol nu a fost scris de mine ci de Mal'akh)

vineri, 5 aprilie 2013

Pentagrama - Simbol Demonic?


Daaa, asta este o pentagrama, simbolul care probabil reprezinta unul dintre cele mai mari stereotipuri nu doar in Romania ci peste tot in lume. In general, pentagrama este asimilata cu slujirea diavolului de catre multe culturi din lume, Satanisti, Masoni, Illuminati si etc..
Trebuie sa recunoastem ca la un moment dat cu totii am vazut pe cineva purtand intr-un fel acest simbol, fie el ca un pandantiv, inel, cercei, imprimat pe haine sau incaltaminte si multi si-au spus in gand 'Asta e satanist'. Desi la un moment-dat pentagrama a fost asimilata si cu magia neagra, civilizatiile au dat mai mult decat un inteles pentagramei.

In realitate, pentagrama este unul dintre cele mai vechi simboluri ale civilizatiei si istoria acestui simbol este destul de interesanta as putea spune. Pentagrama de-a lungul istoriei a avut foarte multe intelesuri pentru numeroase culturi. Prima mentiune cu referire la pentagrama a fost gasita in manuscrise din Mesopotamia care dateaza din 3000 I.H si care pe atunci avea intelesuri gen: colt, unghi, cavitate sau groapa. De asemenea, ca hieroglifa, pentagrama avea si conotatii astrologice, fiecare dintre colturi reprezentand planetele  Jupiter, Marte, Saturn, Mercur si Venus.

In Ocultismul European, Pentagrama a fost asimilata cu practica magiei (alba sau neagra). Dar acum ajungem si la partea pe care toti o stiu cel mai bine, anume pentagrama in cultura Satanista. Ca si pe cruce, daca pentagrama este intoarsa cu 2 colturi in sus, atunci devine simbolul magiei negre reprezentand
forte sinistre care rastoarna ordinea normala a lucrurilor si triumful materiei asupra spiritului. Desigur in pentagrama intoarsa deobicei vedem o capra cu coarnele in sus, urechile in lateral si fata in jos care a fost descrisa de catre un mare scriitor ca fiind capra dorintei materiale ce incearca sa impunga raiul cu coarnele si caruia i s-a spus Sigiliul lui Baphomet.


 Pe langa conotatiile Sataniste, Pentagrama este des utilizata pentru a simboliza cele 4 elemente ale naturii(apa, foc, pamant si aer) si Spiritul uman care le domina pe toate intr-o armonie perfecta. Observam inscriptionate pe cercul din jurul pentagramei care simbolizeaza unitatea, cuvinte precum Divin, Eternitate, Pasiune, Cunoastere sau Creativitate. Asta este probabil cea mai utilizata forma a pentagramei de-a lungul istoriei deoarece este mentionata de anumiti scriitori faimosi gen T.S Elliot. Pe langa simbolizarea celor 4 elemente si Spiritul, Dan Brown a folosit pentagrama ca simbol al zeitei Venus, zeita iubirii in mitologia Greaca pe care sper ca unii au citit-o la un moment-dat. De asemenea, tot Dan Brown in cartea Codul lui Da Vinci aduce in atentia noastra teoria ca pentagrama, care este un simbol pasnic si spiritual, dupa  razboaiele religioase in care Crestinismul a castigat, simbologia religiilor pagane care au fost invinse a fost propagata ca simbologie demonica care ducea intotdeauna inspre Iad. Eu personal creditez aceasta teorie din cauza sistemului tip totalitarist pe care biserica l-a impus in vremuri de mult apuse cum ar fi Inchizitia.

Tot un stereotip este si asocierea pentagramei cu organizatii gen Masoneria. A fost propagat foarte mult faptul ca Masonieria ar fi o organizatie secreta, demonica, cu interese ascunse si care foloseste pentagrama pentru a invoca diavolul care le da putere pentru a face toate lucrurile rele de care sunt acuzati. Subiectul Masonerie in esenta nu este subiectul acestui articol si va fi discutat intr-un articol viitor, dar alipirea pentagramei de Masonerie nu este o acuzatie fondata deoarece se bazeaza doar pe prezumtii facute de anumiti ciudati.

Concluzia e simpla, stereotipul e ca pentagrama este doar un simbol demonic care ne duce cu gandul la rau si fapte rele. In realitate afirmatia asta este falsa, pentagrama avand sute de conotatii pe care le-a acaparat in decursul a 5000 de ani de existenta de la diverse organizatii si religii care au folosit simbolul si pe care nu le pot scrie intr-un articol deoarece mi-ar lua cateva zile. Tot ce trebuie inteles din articolul asta este ca noi oamenii nu trebuie sa fim speriati de pentagrama deoarece semnificatia ei demonica este cumva falsa si trebuie inteles faptul ca in esenta, pentagrama nu simbolizeaza decat lumea ca o multime de elemente care formeaza un intreg unitar.