sâmbătă, 27 aprilie 2013

Influente


An de gratie, 2013. Am trecut de “Sfarsitul lumii”. Am putea spune ca lumea ar trebui sa evolueze sau ca a suferit o evolutie notabila, dar merge din rau in mai rau.
Avem la dispozitie mijloace tehnologice care ne pot ghida spre evolutie individuala, dar noi le utilizam pentru porno, manele si scandaluri vizionate la TV, completate cu informatii in format digital. E mult mai bine pentru unii sa “ingurgiteze” auditiv mezeluri gen salam decat sa se intereseze in legatura cu anumite subiecte pe care nu le inteleg sau pe care le intuiesc vag, vorbind despre ele in necunostinta de cauza. Implicit, din cauza apatiei care se instaleaza in mintile mediocre ale resurselor umane specifice societatii, se formeaza o lejeritate exagerata care impune blocajul potentialului latent de evolutie. Astfel se dezvolta o indiferenta crasa ce acapareaza o mare parte din populatie, spre dezgustul celor ce-si manifesta existenta ca niste furnici intr-o lume plina de elefanti.
Multi indivizi din clasa tinerilor actuali poarta exact acelasi tip de haine, au aceeasi freza, aceleasi gusturi in materie de muzica si nu se diferentiaza nici prin limbaj, lexicul lor cuprinzand cateva cuvinte specifice jargonului, impletite in contexte incoerente doar cu interjectii. Mai grav este faptul ca prin comoditatea psihica instaurata pe campul netezit al creierului, lor li se cimenteaza in cap o ierarhie sociala al dracului de gresita, crezandu-se superiori tuturor celor care nu le impartasesc predilectiile. De aceea, in multe situatii in care se va intampla sa treci pe langa asemenea specimene, s-ar putea sa auzi in spatele tau chicote si glume proaste facute pe seama vestimentatiei tale “banale” ori a modului in care ti-ai facut parul sau nu ti l-ai facut. Frustrarea lor devine astfel o boala extrem de grea, iar prin operatii simple specifice unor IQ-uri submediocre, bazate pe imitatie, ei isi transforma slabiciunile in “puncte tari” ce ar trebui sa impresioneze printesele saormiste. In general, frustrarile acestor mizerii umane mai pot fi alungate si prin acele gadgeturi ultraperformante achizitionate din banii stransi in cativa ani, limitand alimentatia si lasand matele sa mai ghioraie cate un pic. Cum te-a vazut printesa saormista ca ai cercei in urechi, un lant la gat care te cocoseaza, pantaloni care iti scot organul in evidenta, un tricou cu SUA care iti stopeaza circulatia sanguina, o caramida de ultima tehnologie cu nu stiu ce functii futile si, eventual, un BMW sau un Mertan cumparat din banii facuti in Spania, imediat fuge spre tine, scuturandu-si dinamic gelatina de pe corpul ei de zeita a prosperitatii. Apoi isi vor posta fericiti iubirea pe facebook si vor trai fericiti pana cand unul dintre ei va muri de foame, sau, din contra, din cauza excesului .
Fiind usor influentabili, unii nu-si mai formeaza o personalitate, ci un reper prost dupa care se ghideaza in implinirea obiectivelor abjecte stabilite practic de altii. Inteleg,esti foarte “smecher” si te crezi superior? Eu zic sa te gandesti la ce ai realizat pe plan intelectual pana acum ca sa meriti tot ce ai. In cazul acestor “elefanti”, orice “furnica” este mai mare decat ei.
(Mal'akh)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu