vineri, 5 aprilie 2013

Pentagrama - Simbol Demonic?


Daaa, asta este o pentagrama, simbolul care probabil reprezinta unul dintre cele mai mari stereotipuri nu doar in Romania ci peste tot in lume. In general, pentagrama este asimilata cu slujirea diavolului de catre multe culturi din lume, Satanisti, Masoni, Illuminati si etc..
Trebuie sa recunoastem ca la un moment dat cu totii am vazut pe cineva purtand intr-un fel acest simbol, fie el ca un pandantiv, inel, cercei, imprimat pe haine sau incaltaminte si multi si-au spus in gand 'Asta e satanist'. Desi la un moment-dat pentagrama a fost asimilata si cu magia neagra, civilizatiile au dat mai mult decat un inteles pentagramei.

In realitate, pentagrama este unul dintre cele mai vechi simboluri ale civilizatiei si istoria acestui simbol este destul de interesanta as putea spune. Pentagrama de-a lungul istoriei a avut foarte multe intelesuri pentru numeroase culturi. Prima mentiune cu referire la pentagrama a fost gasita in manuscrise din Mesopotamia care dateaza din 3000 I.H si care pe atunci avea intelesuri gen: colt, unghi, cavitate sau groapa. De asemenea, ca hieroglifa, pentagrama avea si conotatii astrologice, fiecare dintre colturi reprezentand planetele  Jupiter, Marte, Saturn, Mercur si Venus.

In Ocultismul European, Pentagrama a fost asimilata cu practica magiei (alba sau neagra). Dar acum ajungem si la partea pe care toti o stiu cel mai bine, anume pentagrama in cultura Satanista. Ca si pe cruce, daca pentagrama este intoarsa cu 2 colturi in sus, atunci devine simbolul magiei negre reprezentand
forte sinistre care rastoarna ordinea normala a lucrurilor si triumful materiei asupra spiritului. Desigur in pentagrama intoarsa deobicei vedem o capra cu coarnele in sus, urechile in lateral si fata in jos care a fost descrisa de catre un mare scriitor ca fiind capra dorintei materiale ce incearca sa impunga raiul cu coarnele si caruia i s-a spus Sigiliul lui Baphomet.


 Pe langa conotatiile Sataniste, Pentagrama este des utilizata pentru a simboliza cele 4 elemente ale naturii(apa, foc, pamant si aer) si Spiritul uman care le domina pe toate intr-o armonie perfecta. Observam inscriptionate pe cercul din jurul pentagramei care simbolizeaza unitatea, cuvinte precum Divin, Eternitate, Pasiune, Cunoastere sau Creativitate. Asta este probabil cea mai utilizata forma a pentagramei de-a lungul istoriei deoarece este mentionata de anumiti scriitori faimosi gen T.S Elliot. Pe langa simbolizarea celor 4 elemente si Spiritul, Dan Brown a folosit pentagrama ca simbol al zeitei Venus, zeita iubirii in mitologia Greaca pe care sper ca unii au citit-o la un moment-dat. De asemenea, tot Dan Brown in cartea Codul lui Da Vinci aduce in atentia noastra teoria ca pentagrama, care este un simbol pasnic si spiritual, dupa  razboaiele religioase in care Crestinismul a castigat, simbologia religiilor pagane care au fost invinse a fost propagata ca simbologie demonica care ducea intotdeauna inspre Iad. Eu personal creditez aceasta teorie din cauza sistemului tip totalitarist pe care biserica l-a impus in vremuri de mult apuse cum ar fi Inchizitia.

Tot un stereotip este si asocierea pentagramei cu organizatii gen Masoneria. A fost propagat foarte mult faptul ca Masonieria ar fi o organizatie secreta, demonica, cu interese ascunse si care foloseste pentagrama pentru a invoca diavolul care le da putere pentru a face toate lucrurile rele de care sunt acuzati. Subiectul Masonerie in esenta nu este subiectul acestui articol si va fi discutat intr-un articol viitor, dar alipirea pentagramei de Masonerie nu este o acuzatie fondata deoarece se bazeaza doar pe prezumtii facute de anumiti ciudati.

Concluzia e simpla, stereotipul e ca pentagrama este doar un simbol demonic care ne duce cu gandul la rau si fapte rele. In realitate afirmatia asta este falsa, pentagrama avand sute de conotatii pe care le-a acaparat in decursul a 5000 de ani de existenta de la diverse organizatii si religii care au folosit simbolul si pe care nu le pot scrie intr-un articol deoarece mi-ar lua cateva zile. Tot ce trebuie inteles din articolul asta este ca noi oamenii nu trebuie sa fim speriati de pentagrama deoarece semnificatia ei demonica este cumva falsa si trebuie inteles faptul ca in esenta, pentagrama nu simbolizeaza decat lumea ca o multime de elemente care formeaza un intreg unitar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu